Welkom op de genealogie-website
van de

familie De Roo.



Mijn oom Henk, tante Tiny en mijn vader Kees.
 

Familie De Roo.

Hier vindt u de gegevens van de familie De Roo, komende uit Schiedam. Mijn oudste voorvaderen waren voornamelijk werkzaam in de scheepsvaart en later in de jeneverstokerij. Zij waren Nederland Hervormd. Ik ben bij het verzamelen van mijn gegevens kunnen teruggaan tot ca 1570, waarbij moet worden aangetekend dat de gegevens van de eerste honderd jaar natuurlijk niet onomstotelijk vast liggen. Pas vanaf Cornelis Jacobz, geboren in 1684, zijn de gegevens volledig (?) betrouwbaar.

 

De 'Theodorus-stam'.

Bij het verzamelen van de gegevens stuitte ik op een stam waarmee ik geen verbindingen heb kunnen leggen met mijn eigen stam. De oorzaak ligt wellicht in het feit dat de oudste leden hiervan voornamelijk Rooms-Katholiek waren. Ik noem haar de Theodorus-stam omdat er opvallend veel Theodurussen in voorkomen.

 

Bezoek ook eens mijn toverlantaarnsite 'de Luikerwaal' en mijn weblog 'hencsblog'. De 'Hartman-stam'.

Nog een stam waarmee ik geen verbindingen heb kunnen leggen. Ik noem haar de Hartman-stam omdat de oudste voorvader getrouwd was met ene Hartman.

 
  Familie Fundter de Beauchene.

De tweede vader van mijn vader, mijn stiefgrootvader, heette Fundter de Beauchene. Geen echte familie dus, maar wel leuk om te onderzoeken.

 

Is hier een van mijn voorvaderen aan het werk?

Familie Van der Meulen
uit Friesland.

De familie van mijn overleden vrouw.

 
Beeld- en tekstbestanden
Foto's en zo.  -  Foto's, aktes, overzichten en meer.....
Notariele bronnen.  - betreffende de familie De Roo in Schiedam v.a. 1604.
Samenvatting oudste familie. Over de zeevarende voorouders.
 
Nieuw: Een aantal krantenberichtjes en nieuwe oude foto's betreffende H. Kubly, hoffourier. Samenstelling genealogie De Roo: Henc R.A. de Roo, Huizen.
Samenstelling genealogie Van der Meulen: Anna E. van Eijk.
(c) 2010: Henc R.A. de Roo, Huizen.

Laatste update: donderdag 17 januari 2013.

Afbeelding: Gezicht op Schiedam vanaf de Maas met links het havenhoofd waarboven masten van schepen in de Lange Haven, rechts daarvan het St. Jacobsgasthuis, het Raadhuis en de Grote- of Sint Janskerk. Gravure uit 1674 door Gaspar Bouttats naar Jan Peeters, zoals afgebeeld in Thoneel der steeden en sterckten van 't vereenight Nederlandt.
 
U bent bezoeker


E-mail: